Kampioenen voorjaarscompetitie 2017

donderdagdinsdagZaterdag
Donderdag Eemslag 6  Dinsdag    Eemslag 1, 3 en 6   Zaterdag Heren 4

Goede resultaten behaald bij de senioren voorjaarskampioenschappen TV de Eemslag.
Ook dit voorjaar hebben diverse teams gestreden om het kampioenschap binnen te halen. Dit jaar hebben 33 teams competitie gespeeld, waarvan 7 dinsdag teams, 4 donderdag teams, 7 vrijdagavondteams, 10 zaterdag teams en 5 zondag teams.Laten we beginnen met het team dat als eerste het kampioenschap heeft binnen gehaald.  Ons mix team 35+ dat landelijke competitie speelt op zondag in de topklasse (dit is het aller hoogste niveau in hun klasse) was op de 6e dag van de competitie niet meer in te halen. Vorige jaar hadden zij al een knappe prestatie gehaald door te promoveren naar deze klasse, maar na deze promotie in de topklasse wilden ze gelijk ook deze titel naar zich toe trekken. Met een totaal aantal punten van 33 (10 punten verschil met de nummer twee) mogen zijn hun kampioensfeest gaan vieren. Wij feliciteren Jeroen Thiel, Jolanda Potter, Michael de Raaf, Janny Koelewijn en Severin Michot met deze fantastische prestatie.

Heren 4 het team dat op zaterdag speelt in de 4de klasse, was het tweede team dat de overwinning op hun naam wisten te schrijven. Door de laatste competitie dag te winnen met 6-0 behaalde zij in totaal 33 punten waardoor zij met het kampioenschap aan de haal gingen. Dus ook Rico Hop, Ivan Hartog, Laurens Hop, Robert Zuidersma en Justus Janssen willen wij feliciteren en succes wensen voor volgend jaar in de 3de klasse.

De meeste overwinningen heeft TV de Eemslag behaald op dinsdag overdag. Hier hebben 7 dames teams gestreden en zijn er
3 teams kampioen geworden. De vierde kampioen was ook in aan tocht meer moest het op games aan zich voorbij laten gaan. Volgende keer beter dames. Laten we beginnen met dames Eemslag 1 eerste klasse. Hier hebben Elly Muys, Baukelien Mulder, Sonja Matthijssen, Joke Hogenbirk, Wousje van de Groep en Jacqueline Hop gezorgd dat ze de beker binnen sleepten. Met een winst van 25 punten, 8 punten verschil met de nummer twee gaan zij promoveren naar de hoofdklasse. Succes dames volgend jaar. Dames Eemslag 3, 2de klasse wisten het kampioenschap ook te verzilveren. Bij hun is het tot op het laatste moment nog spannend geweest, maar door de laatste wedstrijd te winnen met 3-1 hebben Reina Smit, Belina de Graaf, Erica van Diermen, Monique Hop en Teunie Nel met 1 punt verschil van de nummer twee het kampioenschap naar binnen gesleept. Gefeliciteerd met jullie promotie naar de 1ste klasse.  Tot slot wilde het dames team Eemslag  6 in de derde klasse ook niet achter blijven. Ook zij hebben het spannend gemaakt en moesten er tot op het laatst voor schrijden. Door dat de dames: Anja Troostwijk, Anja ter Beek, Wilma de Graaf, Gea Duyst en Henrieke Zwaan ook de laatste wedstrijd wonnen met 3-1, wisten zij de winst met 1 punt verschil van de nummer te verzilveren. Ook zij gaan promoveren en wel naar de tweede klasse. Gefeliciteerd dames.

Onze hekkensluiters zijn de dames op de donderdag. Hier hebben 4 teams gestreden en wist 1 team de competitie positief af te sluiten. Eemslag 2, 2de klasse wilde het ook spannend houden tot het eind. Voor Ingrid Voorbach, Anita van de Groep, Rita de Jong, Greetje Pijpers en Andrea Koelewijn was het van belang de laatste wedstrijd met winst af te sluiten om er zeker van te zijn dat zij kampioen zouden worden. Helaas was het 2-2 geworden, maar na het plegen van wat telefoontjes naar de andere teams was het al snel duidelijk. Zij mogen de titel op hun naam schrijven want hun concurrenten wisten de winst ook niet naar binnen te slepen en met een totaal van 21 punten, 1 punt meer dan de nummer twee mogen zij volgend jaar promoveren naar de 1ste klasse. Geweldig dames en succes.

Namens het Bestuur van TV de Eemslag willen wij alle teams feliciteren met hun behaalde resultaten.