KNLTB Jaarcongres in teken van jeugd

KNLTB-Tennis-logo-groot[1]Zaterdag 24 november is het weer zover, het KNLTB Jaarcongres. Dit jaar staat het congres in Nieuwegein voor een groot deel in het teken van jeugd. De jeugd heeft de toekomst en is belangrijk voor de toekomst van de club. Hoe kan je succesvol jongeren werven en binden aan je club? Op het congres kan je luisteren naar inspirerende sprekers en geven experts je tips in de interactieve kennissessies. En natuurlijk kan je goede ideeën opdoen door in gesprek te gaan met bestuurders van andere clubs. Jouw club is van harte uitgenodigd.
Jeugd als centraal thema
Het werven en behouden van jeugd is voor elke club een belangrijk thema. Meer kinderen met meer plezier meer wedstrijden laten tennissen is de ambitie van de KNLTB. Kinderen die vaker wedstrijdjes spelen, blijven immers langer lid van de club, omdat ze meer binding met elkaar en met de club hebben. Tijdens het congres geven we jou zoveel mogelijk handvatten om hiermee samen aan de slag te gaan.
Programma

De dag start om 10.00 uur met een plenaire sessie waarin Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, je meeneemt in het belang van sporten en bewegen voor ons brein. Hij gaat met name in op het belang hiervan voor jeugd. Kinderen brengen steeds minder tijd dan vroeger door op de tennisbaan, en zitten veel meer achter een scherm. Waarom is het zo belangrijk het tij te keren? En: hoe doen we dat? Jaagt tennissen misschien ook specifieke functies aan die extra nuttig zijn voor een zich ontwikkelend brein? Aansluitend aan de plenaire sessie kun je een kennissessie uitkiezen. Na de lunch volgt een tweede kennissessie en sluiten we het congres plenair af met Berend Rubingh, die een samenvatting van de gehele dag geeft.

Je kunt een keuze maken uit onderstaande kennissessies:
•Ieder kind speelt wedstrijden. De normaalste zaak van de wereld, toch?
•Succesvol communiceren met jeugd, hoe doe je dat?
•Hoe betrek je nieuwe generaties bij je club?
•De reis naar betrokken (jeugd)leden
•Een wachtlijst voor vrijwilligers
•Omgaan met pubers
•Bestuur en tennisleraar: hoe kom je tot een optimale samenwerking?
•Realiseer je ambities met Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank

Klik hier voor de beschrijvingen van de kennissessies. Voor meer informatie over het dagprogramma verwijs ik je graag naar onze website www.centrecourt.nl/jaarcongres

Aanmelden
Meld je snel aan voor het KNLTB Jaarcongres, want de plaatsen zijn beperkt. Je kan maximaal 4 personen uit jouw bestuur aanmelden voor het (gratis) congres. Neem vooral ook iemand mee uit de jeugdcommissie, die gelijk met alle input aan de slag kan gaan op de club. Plaatsen worden toegekend op basis van volgorde van aanmelding. Hoe sneller je je aanmeldt, des te meer kans je hebt om bij je favoriete kennissessies aan te sluiten. Jouw club kan zich via deze link tot en met 10 november aanmelden voor het KNLTB Jaarcongres.

Trainerscongres
Trainers zijn van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens het KNLTB Jaarcongres, maar houdt er rekening mee dat er voor hen een speciaal Trainerscongres is op vrijdag 9 november 2018. Zij hebben een uitnodiging hiervoor ontvangen.

We zien er naar uit om je te ontmoeten op 24 november!

Met vriendelijke groet,

Roger Davids
Voorzitter KNLTB