Ootje en groof toernooi 2014

Op zondag 7 september werd het ootje en groof toernooi voor de vierde keer gehouden. Ware het dat in vorige afleveringen er wel eens een deelnemer was, die de status van ootje of groof niet kon waarmaken, hadden deze keer alle deelnemer de hiervoor vereiste leeftijd. Alleen is Marijke formeel nog geen ootje, maar ze verzekerde dat zij en Jan er alles aan deden om deze status alsnog officieel te maken.
De deelnemers werden rond 1 uur ontvangen met koffie en koek. De dames hadden de overhand zodat er noodgedwongen, naast 3 mixpartijen, ook een damesdubbel de baan op moest. De organisatie had een goede indeling gemaakt en de partijen waren daardoor buitengewoon spannend.

Na de eerste ronde werd er wat gedronken en werd de tweede partij gespeeld. Ook weer buitengewoon spannend en gelijkwaardig. Iedereen genoot van het spel en het prachtige tennisweer. Andries moest zelfs concluderen dat een dikke groof ook nog snel kan zijn. De derde ronde was naar keuze en er werd op 2 banen nog met verve gestreden om de winst.

Om half zes was het etenstijd. Het team van Jan en Ina, met hulp van Jack en Dick en nog wat helpende handen van deelnemers, had gezorgd voor een goed en degelijk 3 gangenmenu. Met daarbij natuurlijk een overheerlijk wijntje. Dit alles onder de soepele regie van Gerdien.

Het werd zelfs een echt ootje en grooftoernooi. Kok Jan kreeg de mededeling vanuit het ziekenhuis dat zijn dochter Yvette was bevallen van een dochter. Een betere planning is niet denkbaar. Natuurlijk gaan hierbij onze felicitaties naar de trotse ouders en grootouders.

Rond 8 uur kon het gezelschap met het buikje gevuld, voldaan huiswaarts keren. Een zeer geslaagde dag met dank aan het kookteam en de organisatie. We zien al uit naar het volgend jaar, wanneer het eerste lustrum van dit toernooi gevierd gaat worden.