SALED clubkampioenschappen bij TV Eemslag

Vandaag, vrijdag 29 augustus beginnen de clubkampioenschappen bij tennisvereniging De Eemslag. De finales staan gepland op zaterdag 13 september. De hoofdsponsor van dit evenement is dit jaar SALED, het bedrijf van Stef de Graaf.Iedereen kent Stef van zijn videotheek. Maar het fenomeen videotheek bleek geen eeuwig succes en Stef ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als ondernemer probeer je dan een aantal nieuwe dingen in de hoop dat er iets tussenzit dat aanslaat. Zo kwam hij in contact met LED verlichting en dat bleek te passen met zijn ambitie en visie. Zo ging in 2011 het bedrijf SALED van start. Inmiddels werken er 26 mensen bij het bedrijf en is er een kantoor in China.
SALED levert uitsluitend aan de professionele markt en de producten worden toegepast in hallen, verzorging- en ziekenhuizen, hotels, scholen en als straatverlichting. Maar ook de boarding en scoreborden van IJsselmeervogels en FC Dordrecht zijn van SALED. Mogelijk volgen er binnenkort nog meer clubs in het betaalde voetbal met dit product van SALED.
De basis is kwaliteit en duurzaamheid. Dat staat absoluut voorop. SALED betrekt de verlichting van 6 fabrieken in China. Continue zijn 6 controleurs onderweg om de kwaliteit te controleren. Maar niet alleen de kwaliteit. Ook letten zij op zaken als kinderarbeid en werkomstandigheden. Het product is voor 99,9% recyclebaar, geeft minimaal 50% minder CO2 uitstoot dan traditionele verlichting en bespaart ook nog eens minimaal 50% energie. LED verlichting heeft een lange levensduur en produceert geen UV straling. Niet alle producten van SALED komen uit China. De drivers voor de aansturing komen uit Taiwan en armaturen uit Tsjechië. Simpelweg vanwege het feit dat die producten daar beter gemaakt worden dan in China en voorzien van de juiste keurmerken. Een ander sterk punt van SALED is dat de producten na hun levensduur teruggenomen worden en teruggaan naar China voor hergebruik. Veel gemeentes gaan daarom over op deze verlichting. De omwisseling kan 1 op 1, het gaat gemiddeld 4 keer langer mee en is na 2 jaar gegarandeerd terugverdiend.
SALED kan snel reageren. Door het tijdverschil kan een vraag die in de middag wordt gesteld, de volgende morgen worden beantwoord. Stef maakt gebruik van Skype en heeft zo dagelijks contact met de Nederlandse directeur van SALED China. Ook worden er continue nieuwe producten ontwikkeld. De doel is gestaag groeien en een bekende leverancier worden op de Nederlandse markt en wordt er ook al een beetje van de markt in België en Duitsland meegenomen. SALED zoekt zijn markt niet via beurzen. Te duur en verspilling van tijd. Via mond op mond reclame, publicaties actief vertegenwoordiger bezoek hoopt men het doel te bereiken. Ook zal sponsoring een beetje helpen en het toernooi van de tennisvereniging De Eemslag zal daar ook een steentje aan bijdragen.
De clubkampioenschappen beginnen vrijdagavond 29 augustus. Er wordt gespeeld op speelsterkte volgens de normen van de KNTLB. Bij voldoende inschrijving is er ook een speciale 50+ categorie. Men kan deelnemen in het enkelspel, dubbel en mix. De finales worden gespeeld op zaterdag 13 september.
Stef is zelf een verdienstelijk speler en ook zijn vrouw en zoon zijn actief bij de club. Er zijn altijd extra activiteiten rond de tenniswedstrijden, zodat ook voor de niet-tennisser een bezoek aan het park de moeite waard is tijdens de clubkampioenschappen.