Baanreglement

 1. Iedereen die gaat tennissen dient vooraf in de hal van de Bickerie op het digitale afhangbord een baan te reserveren ook als er verder niemand is.
 2. De speeltijd voor enkelspel is 30 minuten en voor dubbelspel 45 minuten. Als je niet wordt afgehangen mag je doorspelen.
 3. Als de toegestane speeltijd verstreken is en je bent NIET afgehangen mag je doorspelen, maar niet opnieuw afhangen. Alleen zo is te bepalen wie er het langst op de baan staat.
 4. Het afhangsysteem is zo ingericht dat het systeem bepaalt welke baan eraan de beurt is. Het kiezen van een eigen baan is dus niet mogelijk.
 5. Je mag niet het pasje van iemand anders lenen om alvast een nieuwe baan te plannen terwijl je zelf nog op een andere baan staat te spelen.
 6. Beschikbare banen voor de toss: Donderdagavond: Baan 1 en 2 vanaf 19:00 tot 21:30. Als niet alle banen nodig zijn mag er vrij gespeeld worden op deze banen tot deze wel weer in gebruik worden genomen door tossers. Jeugdleden die dit jaar 17 worden (en dus volgend jaar Senior) mogen meedoen met de donderdagavond toss. Tostijden of het aantal beschikbare banen kunnen tussentijds aangepast worden door het bestuur. Dit alles is afhankelijk van de animo.
 7. Iedereen die tennist zonder afgehangen te hebben, kan direct door anderen van de baan worden gestuurd, ook als er banen vrij zijn. Dit geldt ook voor mensen die een pasje van iemand anders hebben gebruikt.
 8. Alleen leden van T.V. de Eemslag en betalende introducés mogen op een baan spelen. Daarnaast bestaat een introducéregeling. Je mag maximaal 3x per jaar dezelfde introducé meenemen. Daarna zal deze persoon lid moeten worden.
 9. Spelers zijn verplicht op de banen fatsoenlijke sportkleding en tennisschoenen te dragen.
 10. Tijdens competitiewedstrijden kan de competitieleid(st)er beslag leggen op extra banen, zodat de wedstrijden op tijd gespeeld kunnen worden. DIT IS EEN BONDSVOORSCHRIFT!
 11. Het bestuur is ten allen tijde bevoegd een of meer banen aan te wijzen voor lessen, training, competitie, ladderwedstrijden, toernooien, en gebruik door derden e.d.
 12. Voordat de banen worden betreed dienen leden hun schoenen te vegen of af te kloppen. Het voorschrift voor afvegen/afkloppen geldt ook voor het verlaten van de banen.
 13. Het is verboden op de banen te roken en/of consumpties te nuttigen, uitgezonderd sportdrank.
 14. De banen mogen niet worden betreed:
  1. bij regen en/of er regenplassen op de baan staan.
  2. wanneer er sneeuw of ijzel op ligt.
  3. wanneer het dooit of er vorst in de grond zit.
 1. Bij overtreding van het baanreglement door een lid kan het bestuur zijn/haar tennispasje intrekken.