Drie kampioensteams jeugd bij de KNLTB Najaarscompetitie 2023

22 oktober 2023


De KNLTB najaarscompetitie is een verkorte competitie van 5 wedstrijddagen. Op elke wedstrijddag worden er meerdere wedstrijden gespeeld, in zowel enkel- als in dubbelspel. Voor elke gewonnen wedstrijd krijgt het team een punt en het team met de meeste punten verdient aan het eind van de competitie de eervolle kampioenstitel.

In de categorie Groen (t/m 12 jaar) kwamen er 3 teams uit voor de Eemslag. Tijdens elke wedstrijddag speelden zij in totaal 6 wedstrijden. Voor Eemslag 1 was de laatste competitiedag de allesbeslissende. Zij moesten minimaal 4 punten behalen tegen de nummer 3 (LTV Irminloo uit Ermelo) om voldoende uit te lopen op de nummer 2 (TV Hooglanderveen). Na de vier gespeelde enkels stonden zij 3-1 voor, dus er moest minimaal één dubbel van de twee nog te spelen dubbels gewonnen worden. Uiteindelijk wisten Tias en Ise Plantinga de dubbel met overtuiging te winnen, waarmee het 4e benodigde punt binnen was. Vervolgens wonnen ook Max de Graaf en Isa Ruizendaal in een superspannende tie-break (11-9) en daarmee behaalden ze zelfs een 5-1 overwinning!

Ook Eemslag Groen 2 streed tot het laatst mee voor het kampioenschap. In het laatste wedstrijdweekend maakten er nog drie teams kans op het kampioenschap. Nadat op zaterdag concurrenten Irminloo en Het Laakhuisje (Putten) 2-4 tegen elkaar speelden, wist Eemslag 2 wat hen afgelopen zondag te doen stond: alleen een 6-0 overwinning was genoeg voor het kampioenschap. Door de harde regen waren de buitenbanen niet bespeelbaar, maar gelukkig kon er uitgeweken worden naar de binnenbanen van de Eemslag. Alle enkels werden overtuigend gewonnen, dus de 4-0 voorsprong was al snel een feit. In de dubbels wisten Luuk Jacobs en Petar satyam Chaushev de winst ook snel naar zich toe te halen met 4-1/4-0. Alles hing nu af van de laatste dubbel, waarin het koppel Guusje Hogenbirk en Keet v/d Waart van Gullik het in de eerste set nog even spannend maakte. Uiteindelijk wisten ze die toch binnen te halen met 5-3 en werd de laatste set met een overtuigende 4-0 afgemaakt. Daarmee werden zij, met evenveel punten als concurrent Het Laakhuisje maar met 1 gewonnen set meer in de onderlinge wedstrijd, het 2e kampioensteam voor de Eemslag!

Het 2e jongensteam in de categorie 13 t/m 17 (3e klasse) domineerde eigenlijk al vanaf de start van de competitie. Na 3 speeldagen hadden zij slechts 1 wedstrijdpunt verloren en stonden zij al ruim bovenaan. Bij aanvang van de 4e speeldag, wisten zij dat ze met een 6-0 overwinning niet meer ingehaald konden worden, ook al moest er nog een 5e speeldag volgen. De beslissende wedstrijddag werd gespeeld op het kunstgras van TC Hoogland. Jayden Koelewijn en Daan ter Haar wisten de eerste 2 singels met overtuiging naar zich toe te trekken. De 3e singel van Tijn van Diermen werd nog even goed spannend toen Tijn na een met overtuiging gewonnen 1e set, de 2e set met 6-4 af moest staan aan zijn tegenstander. In een supertiebreak (een tie-break tot de 10 punten) moest de wedstrijd beslist worden, wat Tijn met 10-3 in zijn voordeel deed. Ook Quinten van Rooijen moest er na een gewonnen 1e set in de 2e set nog even flink aan trekken, maar wist ook de 2e set in de tie-break naar zich toe te trekken. Met deze 4-0 voorsprong kwam ook de informatie binnen dat concurrent Weldam (Hoevelaken) punten had laten liggen tegen Soesterkwartier, en daarmee kon het jongensteam van de Eemslag niet meer ingehaald worden. In de dubbels mocht ook Boaz de Haan zijn kwaliteiten nog laten zien en ook deze werden overtuigend wonnen. De jongste telg van het team, Thijs Heek, kon er helaas niet bij zijn deze dag, maar heeft in de weken daarvoor reeds zijn steentje bijgedragen met maar liefst vijf mooie winstpunten. Al met al een mooie prestatie van dit jongensteam! 

 

 

 

Nieuwscategorieën