T.V. de Eemslag

Op de schitterende banen van T.V. de Eemslag tennissen ruim 600 leden met veel plezier. Het is een zeer actieve vereniging, want meer dan de helft van onze leden spelen competitie en/of verschillende toernooien. Of je nu net komt tennissen of al sinds lange tijd tennist, de Eemslag organiseert diverse toernooien en activiteiten op alle niveaus. 

 

 

 

Faciliteiten

De club beschikt over 10 goed onderhouden gravelbanen. Door onze enthousiaste Commissie Duuraam Parkbeheer wordt ons park goed onderhouden. In het clubhuis kunt u genieten van lekkere hapjes en drankjes. Voor iedereen wat wils.

Lessen en trainingen

T.V. de Eemslag geeft haar leden de mogelijkheid om zijn of haar tennisvaardigheden te verbeteren. Deze hebben wij uitbesteed bij de tennisschool Totaal In Tennis. Zij geven lessen op  alle niveaus.

Geschiedenis

Omdat er nog geen tennisvereniging in Bunschoten Spakenburg bestond, kwamen Jan-Joop Treffers en Otto van Voorst op het idee te onderzoeken of een tennisvereniging in onze gemeente mogelijk was. In 1971 hebben ze dan ook een bijeenkomst georganiseerd en zijn zo begonnen met 35 leden. Er waren nog geen tennisbanen en zijn dan ook begonnen in de sporthal De Kuil. Op 20 juni 1973 werd de naam T.V. de Eemslag opgericht. Omdat er nog geen koninklijke goedkeuring was, waren de bestuursleden persoonlijk financieel verantwoordelijk. Gelukkig stelde Wessel Ham, Pieter Janssen en Jan-Joop Treffers zich persoonlijk financieel garant in die tijd. Op 30 juni 1974 kwam de koninklijke goedkeuring binnen en van de vereniging uitgegroeid naar 94 leden. In 1975 bestond de vereniging inmiddels uit 300 leden en werden er tennisbannen 1,2,3 en 4 aangelegd. In 1978 kwamen er weer twee banen bij baan 5 en 6. Omdat de vereniging nog steeds groeide hebben ze in 1991 weer twee banen aangelegd baan 7 en 8 en in 2005 nog een twee banen 9 en 10. Het eerste clubgebouw bestond in de vorm van een pipo wagen en in de loop van de tijd is er een echt clubhuis gebouwd. Deze heeft inmiddels een metamofose ondergaan. Aangezien het leden tal steeds groeide en de behoefte bestond om in de winter door te tennissen is in september 1993 begonnen met de bouw van de tennishal.

(bron: 40 jarig bestaan van T.V. de Eemslag)

 

Het bestuur kijkt uit naar jouw als vrijwilliger, nieuw lid, sponsor of bezoeker en heten jullie hartelijk welkom op ons park.