Clubkampioenen Jeugd 2022

29 augustus 2022


Marc-Jan Koops en Julia Kos clubkampioenen 2022.

In het weekend van 25 t/m 28 augustus 2022 vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de jeugd van TV de Eemslag weer plaats. In totaal deden er 37 jeugdleden mee in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. In de verschillende categorieën werd er in poules gestreden om een plek in de finale. In de categorie GROEN (t/m 12 jaar) werd de finale in het enkelspel gespeeld door Emma Mogos en Ise Plantinga. Na een spannende wedstrijd met enorm lange rally’s wist Ise er met de winst vandoor te gaan (4-1 / 5-3). In de dubbel wonnen de eerste geplaatsten Thijs Heek en Isabel Korpadi van Tias en Ise Plantinga met 5-3 en 4-2.

Bij de jongens t/m 14 jaar werd er in een poule van 4 gestreden om de titel. Omdat de uitslagen dicht bij elkaar lagen bleef het tot de finaledag spannend wie er met de beker vandoor zouden gaan. Uiteindelijk werd Jayden Koelewijn de poulewinnaar door al zijn wedstrijden te winnen en was Quinten van Rooijen goed voor een mooie 2e plek.

In de hoogste categorie (13-17 jaar) werd er in zowel de jongens- als de meisjesdubbel gestreden in een kleine poule van drie. Bij de meisjes bleken Mila Heinen en Julia Kos toch echt een maatje te groot voor de andere koppels. Zij verloren slechts 2 games in 2 wedstrijden. De tweede plek werd hier bemachtigd door Annemarie Muys en Tamar Muijs. Bij de jongensdubbel werd de strijd beslist in een zinderende finale. Na een lange en fanatieke wedstrijd werd deze in een spannende supertiebreak gewonnen door Jesper en Quinn Bergsma. Marc-Jan Koops en Thijs Kos eindigden daarmee op de 2e plek.

In het enkelspel 13-17 jaar werd gestreden om de felbegeerde wisselbeker en de daarbij horende titel: Clubkampioen 2022. Bij de dames ging de finale tussen Mila Heinen en Julia Kos. Julia wist met overtuiging te winnen en mocht zich daarmee de nieuwe clubkampioen van de TV de Eemslag noemen. Bij de jongens ging de finale tussen Jesper Bergsma en Marc-Jan Koops, waarbij laatstgenoemde de regerend clubkampioen was. Na een zeer spannende eerste set, die in een spannende tie-break door Marc-Jan gewonnen werd, wist laatstgenoemde ook de tweede set met 6-3 naar zich toe te trekken en kon daarmee zijn titel prolongeren.

De jongste spelers van de Eemslag streden op zaterdag in een mini toernooitje ook om de beker. In de finale bleek Guusje Hogenbirk toch iets te sterk voor haar tegenstander Floris van Staveren, die daardoor op een mooie 2e plaats eindigde.

Aansluitend was er op zaterdag een verrassingsdiner voor alle deelnemers, mede mogelijk gemaakt door sponsor Jumbo Van Wincoop. Zowel op zaterdag als zondag was er daarnaast nog een loterij met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Meerwaerde. Al met al een zeer geslaagd toernooi en tevens een mooie voorbereiding op de najaarscompetitie die volgende week van start gaat! 

Wil jij onze leuke foto's bekijken klik dan hier

Nieuwscategorieën